Pályázó neve:

SÜLEYMAN Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Technológiai fejlesztés a SÜLEYMAN Kft-nél

Pályázati kiírás megnevezése:

VEKOP-1.2.7-20 – Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projekt azonosító száma:

VEKOP-1.2.7-20-2021-00053

Projekt helyszíne:

1165 Budapest, Újszász utca 45/B. hrsz.: 103772/18.

Támogatás összege:

11 844 000 Ft

Támogatás aránya:

70 %

Projekt összköltség:

16 920 000 Ft

Forrás:

ERFA

A projekt fizikai befejezése:

2021.11.27.

A projekt keretében egy ZSK RACER 6S hímzőgép került beszerzésre. Az új hímzőgép beszerzésével olyan technológiai korszerűsítést és kapacitásbővítést tudtunk elérni, mely jelentős előrelépést jelent a cégnek, és segít saját márkánk fejlődésében és ezzel kapcsolatos termékeink eladási mennyiségének növelésében. Az új gép 20%-kal termelékenyebb a korábbi típusokhoz képest, ez a műszakok termelékenységében nagyon sokat jelente, kezelésükhöz pedig egy gépkezelőre van csak szükség, a hímzés a programozást követően teljesen automata és robotizált.  Eddig évi 60-80 ezer termék hímzését tudtuk ellátni, az új géppel ez  100 ezer termékre tud emelkedni. A kapacitásbővítés azért is fontos, mert most indult el a cég saját márkás termékének Egyesült Királyságbeli forgalmazása is, illetve terveink között szerepel a németországi piacra történő belépés is, melynek megvalósításához az első lépés a megfelelő kapacitások és technológiai háttér kialakítása. Az új gép fenntarthatósági szempontból is fontos, hiszen enregia fogyasztását tekintve jóval kedvezőbb a mostani gépeinkhez képest, így környezetterhelésünk csökken.

Célunk a beruházással az volt, hogy erősítsük és fejlesszük saját márkánkat, bővítsük a stabil megrendelői körünket, így biztosítva a több lábon állást, ami egy ilyen nehéz helyzetben is válságállóvá teheti a céget.